Physical Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124
Physical Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124
Perioada de tranzitie intre iarna si primavara are un efect puternic asupra sanatatii, deoarece bariera de protectie a sistemului imunitar se confrunta cu anumite slabiciuni dupa terminarea sezonului rece. Astfel, primavara reprezinta momentul oportun pentru consolidarea imunitatii, prin consumarea alimentelor sanatoase, practicarea exercitiilor fizice in mod regulat, precum si alegerea unor suplimente pe baza de minerale si vitamine.
In momentul in care reusesti sa mentii o balanta echilibrata intre aceste aspecte, sistemul imunitar se considera pregatit sa lupte impotriva oboselii, asteniei sau afectiunilor contagioase. Starea de bine porneste din interior, de aceea, iti recomandam sa incluzi o sursa bogata de vitamine in alimentatia zilnica. Iata cateva sugestii de suplimente benefice pentru intarirea sistemului imunitar:
Un nutrient solubil in grasimi, vitamina D joaca un rol indispensabil in activitatea sistemului imunitar. Mai exact, ajuta la absorbtia calciului si fosforului din intestin, dezvoltarea optima a sistemului osos, contribuie la reglarea ritmului cardiac si poate reduce aparitia cancerului. Produsa in mod natural de organism, atunci cand pielea este expusa la razele soarelui, vitamina D are in componenta doua elemente:
Care este legatura dintre vitamina D si sistemul imunitar? Ei bine, cercetatorii sustin ca o concentratie optima de vitamina D in sange poate sa influenteze pozitiv activarea limfocitelor in cazul unei infectii. Asadar, putem considera vitamina D asemenea unui receptor imaginar, care avertizeaza celulele T de existenta bacteriilor sau virusurilor in organism.
Cunoscuta sub numele de acid asorbic, vitamina C se incadreaza in categoria vitaminelor solubile in apa, ceea ce inseamna ca nu este stocata in organism. Prin urmare, incearca sa integrezi cat mai multe fructe si legume in alimentatia ta zilnica, doza recomandata fiind de 75 de miligrame in cazul femeilor, respectiv 90 de miligrame in cazul barbatilor.
Traditia populara claseaza vitamina C in fruntea clasamentului, cand vine vorba de remedii esentiale in combaterea racelii. Se pare ca efectul antibacterian intens, actiunea antioxidanta si capacitatea de stimulare a productiei de anticorpi pot reduce durata unei raceli obisnuite. Este un aliat infailibil in combaterea oboselii cronice, vindecarea ranilor, detoxifierea organismului, prevenirea bolilor cardiovasculare sau reglarea tensiunii arteriale. Vitamina C se regaseste in broccoli, conopida, varza, spanac, mazare, rosii, ardei gras, ardei iute, capsune, kiwi, pepene galben sau papaya. In schimb, daca alegi suplimentele alimentare, cere mai intai sfatul medicului specialist, pentru a descoperi eventualele carente de acid asorbic. Spre exemplu, vitamina c naturalis ajuta la mentinerea sanatatii psihice, protejand celulele impotriva efectelor negative ale stresului oxidativ.
Organismul unei persoane contine in jur de doua grame de zinc, distribuit la nivelul rinichilor, muschilor, ficatului sau oaselor. Considerat un oligoelement fundamental, zincul aduce o serie de beneficii esentiale pentru corp:
In ceea ce priveste sursele naturale de zinc, putem enumera cerealele integrale, carnea de pasare, carnea rosie, carnea de peste, lactatele, crustaceele si semintele. Daca observi dificultati in gandire, o crestere intarziata in randul copiilor sau faptul ca ranile se vindeca mai greu ca de obicei, include un supliment alimentar pe baza de zinc in alimentatie si consulta un medic.
In final, sanatatea organismului trebuie tratata cu seriozitate de fiecare data. Acorda atentie nevoilor sale zilnice, pentru a te bucura mereu de o stare de bine!
Sursa foto: Shutterstock