Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

6 idei de care trebuie să țineți cont când vă proiectați bucătăria

Bucătăria dvs. găzduiește o mare varietate de sarcini importante zi cu zi, deci trebuie să fie atât un spațiu funcțional, cât și unul estetic. Fie că gătiți, faceți curat, mâncați sau vă distrați, bucătăria ar trebui să fie un spațiu în care vă bucurați să vă aflați, iar un design atent al bucătăriei poate ajuta la realizarea acestui lucru. Dacă intenționați o renovare a bucătăriei sau proiectați o bucătărie nouă, ne-am propus să vă oferim câteva sfaturi care vă vor ajuta să creați un spațiu pe care îl veți iubi.

1. Planificați fluxul din bucătărie

Când vă organizați bucătăria, gândiți-vă cum și unde utilizați de obicei anumite obiecte. Depozitați alimentele și bolurile pentru micul dejun lângă masa unde luați micul dejun. 

Păstrați foliile și recipientele din plastic într-un loc la îndemână lângă blatul de lucru pentru a împacheta rapid mâncarea. Amplasați vesela lângă mașina de spălat vase pentru a ușura procesul de descărcare a mașinii după ce ați spălat.

2. Proiectați spații largi

Asigurați-vă că spațiul din bucătărie include o distanță suficientă între corpuri (dulap) și masă. Ca regulă generală, calea de acces din bucătărie ar trebui să aibă o lățime de cel puțin 1,5 metri.

Dacă sunteți adeptul bucătăriilor open space, încercați mai bine să mizați pe uși de sticlă. În felul acesta, bucătăria dvs. va părea la fel de luminoasă și spațioasă ca una open space, dar nu va fi nevoie să vă faceți griji referitoare la pătrunderea mirosurilor neplăcute din bucătărie, atunci când gătiți.

3. Traficul prin bucătărie

Fluxul de trafic este o considerație cheie atunci când vine vorba despre idei de amenajare a unei bucătării. Pentru un design de bucătărie adecvat copiilor, păstrați blatul de bucătărie în afara zonelor de circulație, astfel încât aceștia să nu se agațe de mânere și să provoace probleme. 

De asemenea, asigurați-vă că frigiderul este ușor accesibil prin poziția sa atât pentru cei care intră în grabă să ia o sticlă de suc, de exemplu, cât și pentru persoanele care gătesc.

4. Aveți grijă la colțuri

Fiți atenți la colțuri atunci când decideți unde să amplasați dulapurile și aparatele casnice. Pentru ca ușile dulapurilor și aparatelor să fie pe deplin funcționale, planificați spațiul necesar pentru deschiderea ușilor și direcția în care acestea se deschid. Păstrați aparatele casnice la distanță de colțuri și asigurați-vă că ușile nu se lovesc una de cealaltă când sunt deschise în același timp.

5. Luați în considerare prizele electrice

Asigurați-vă că bucătăria dvs. include o mulțime de prize electrice în zonele în care intenționați să utilizați un filtru de cafea, aparat de prăjit pâine, blender și alte aparate care vor sta pe blat. Instalați mai multe prize de-a lungul peretelui din fața blatului, astfel încât să existe energie electrică oriunde aveți nevoie. Pentru o personalizare suplimentară, luați în considerare dotarea unui sertar cu prize și porturi USB pentru a crea o stație de încărcare ascunsă pentru dispozitive.

Totodată, asigurați-vă că prizele din bucătărie suportă suficientă sarcină electrică încât să puteți utiliza mai multe aparate casnice.

6. Într-o bucătărie mică folosiți culori deschise

Combinațiile de culori închise pot micșora un spațiu deja mic și îl pot face mai puțin primitor. Utilizați nuanțe deschise când alegeți mobilierul din bucătărie pentru a extinde vizual o cameră mică. Acoperiți ferestrele mari cu perdele sau jaluzele cât mai simple și transparente pentru a vă asigura că spațiul primește multă lumină naturală.