Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Cum arată o shaorma preparată în mod corespunzător din punct de vedere igienic şi al conţinutului?

Pofticioşii care preferă să consume din când în când o shaorma in Piatra Neamt în locul mesei de prânz, trebuie să ţină cont de unele lucruri înainte de a comandă sau mai bine zis, de a alege de unde comanda shaorma. Acest aliment este uşor de preparat, bogat în condimente, sosuri şi în ingrediente ce trebuie să fie proaspete şi delicioase pentru a satisface nevoile consumatorilor. Aşadar, nu este atât de important ca shaorma să fie “cu de toate” şi bogată în ingrediente, ci şi modul de preparare şi de servire al alimentului. Shaorma este un preparat care se face “pe loc”, în fața clientului, cu ingredientele alese de acesta.

Cum să înlături pericolele pe care le ascunde shaorma?

Cele mai des menţionate pericole pe care le ascunde shaorma includ riscul de a face toxiinfecţie alimentară şi riscul de a acumula kilograme în plus şi mai ales grăsime pe vasele de sânge. Aşadar, înainte de a consuma o shaorma bună, este important că locaţia aleasă să respecte toate normele de igienă şi de curăţenie. Există un risc crescut de toxiinfecţie alimentară cauzat de nerespectarea normelor de igienă şi de curăţenie de către personalul care prepara mancarea. De aceea, pentru a preveni acest risc, localul trebuie să fie cunoscut şi apreciat, astfel încât preparatul să nu fie contaminat cu bacterii ce pot duce la voma, diaree şi dureri de stomac.

Este foarte important ca personalul ce prepara shaorma să se spele bine pe mâini şi să igienizeze masa de lucru, iar ingredientele să fie mereu proaspete şi să arate foarte bine, salata să fie proaspăt preparată, carnea să fie de bună calitate, iar legumele să fie proaspăt tăiate, să nu rămână de pe o zi pe alta în frigider. De asemenea, este important ca legumele să fie spălate foarte bine şi tăiate cu instrumente curate pentru a preîntâmpina problemele de natură digestivă.

Ştiaţi că… ediţia shaorma

Pentru cei care adoră să consume acest preparat dar nu cunosc foarte multe lucruri despre el, pot să îşi satisfacă unele curiozităţi şi întrebări rămase fără răspuns din următoarele informaţii. Aşadar, ştiaţi că…

  • în anul 1992, o dată cu deschiderea primului restaurant Springtime, Mogammad Murad a inclus în limba romana cuvântul shaorma;
  • shaorma îşi are originea în taberele de războinici din Persia, în zona Iranului de astăzi, când aceştia îşi frigeau carnea pe sabie;
  • shaorma la lipie este o invenţie mai recentă, avându-şi originile în Germania anilor 1950;
  • cea mai mare shaorma din lume a fost preparată în India în anul 2012, având o lungime de 42,6 metri şi o greutate de 217 kilograme;
  • statisticile arată că shaorma este cea mai populară mâncare de tip fast-food nu numai în România, ci şi în Germania, depăşind micii, respectiv tradiţionalii carnati nemţeşti.