Un desert preferat pentru o masă festivă cu prietenii sau chiar un dulce delicios pentru o zi obișnuită, înghețata este potrivită indiferent de anotimp, însă este cu deosebire dulcele asociat cu zilele călduroase de vară. Fie că o mănânci într-o zi toridă de august, fie că ți-e poftă de înghețata preferată în mijlocul iernii, cea mai bună soluție este să o prepari chiar tu, acasă. Prepararea unei înghețate fine și cremoase nu este deloc un lucru greu și nu ai nevoie de cursuri de gătit sau patiserie pentru a obține un desert senzațional. Majoritatea rețetelor de înghețată se pregătesc în maximum jumătate de oră, fără a pune la socoteală timpul în care anumite ingrediente stau la temperatura camerei sau la hidratat ori cel în care este nevoie să stea la congelator.
În plus, dacă pregătești o înghețată acasă, știi cu exactitate că ai folosit ingrediente sănătoase, în cantitățile potrivite pentru tine. Poți adăuga toppingurile care îți plac și este o modalitate sigură de a controla cantitatea de zahăr sau îndulcitori. Astfel, obții o înghețată delicioasă, fină și sănătoasă. Catalog Auchan online informează despre ce produse sunt disponibile la prețuri promoționale.
Înghețată de vanilie
Pentru această rețetă, ai nevoie de:
- 2 ouă întregi
- 2 gălbenușuri
- 400 ml lapte
- 400 g smântână pentru frișcă
- 2 păstăi de vanilie
- 10 linguri de zahăr
- 1 praf de sare
Crestează păstăile de vanilie pe lungime și răzuiește interiorul cu vârful cuțitului pentru a scoate semințele. Pune-le împreună cu păstăile și laptele la fiert, până ce acesta se încălzește, dar fără a da în clocot. Ia cratița cu laptele de pe foc și acoperă cu un capac. Lasă deoparte aproximativ jumătate de oră, pentru ca vanilia să se infuzeze în lapte, apoi scoate păstăile. Într-un castron, bate ouăle întregi și gălbenușurile cu zahărul și praful de sare. Toarnă laptele într-o crăticioară și pune pe foc, până ce începe să dea în clocot. Toarnă laptele fierbinte deasupra cremei de ouă, puțin câte puțin, și bătând, până se încorporează complet, apoi pune la foc mic, amestecând constant, până se îngroașă compoziția. Lasă crema la răcit, adaugă smântâna pentru frișcă și amestecă până se omogenizează. Lasă la răcit, apoi pune la congelator câteva ore. Catalog Carrefour oferte, de exemplu, vă informează când puteți cumpăra suc de portocale la un preț avantajos dar și alte promoții Carrefour.
Înghețată cu caramel sărat
Pentru această rețetă, ai nevoie de:
- 3 ouă
- 250 g de zahăr
- 500 ml frișcă lichidă
- ½ linguriță esență de vanilie
- 250 ml lapte
- 1 linguriță de sare
Cele mai citite articole
Pune zahărul pe foc, într-o cratiță. Topește-l la foc mic, până când acesta se caramelizează și se închide la culoare. Adaugă jumătate din frișca lichidă și amestecă până ce se omogenizează. Lasă să se răcească, apoi adaugă sarea și vanilia și amestecă bine. Pune pe foc, într-un alt vas, restul de frișcă și laptele și lasă până dă în clocot. Separat, bate ouăle cu mixerul, până ce obții o cremă omogenă. Adaugă, treptat, jumătate din amestecul de lapte și frișcă, amestecând continuu. Toarnă totul peste laptele și frișca rămase și pune pe foc. Amestecă până când se încheagă puțin, apoi stinge focul și încorporează crema de caramel care s-a răcit. Lasă să se răcească toată compoziția complet, apoi pune-o la congelator, amestecând din jumătate în jumătate de oră în primele 2 ore, pentru a nu se forma cristale de gheață. Catalog Profi, de exemplu, vă informează când puteți cumpăra suc de portocale la un preț avantajos dar și alte oferte Profi.
Înghețată de cafea
Pentru această rețetă, ai nevoie de:
- 200 ml cafea foarte tare
- 4 gălbenușuri
- 200 g de zahăr
- 300 ml smântână pentru frișcă
- 100 ml lapte
- 1 lingură extract de vanilie sau o păstaie de vanilie
Prepară o cafea foarte tare sau un espresso. Separat, mixează gălbenușurile cu zahărul și esența sau semințele de vanilie, până ce compoziția se deschide la culoare. Pune pe foc, într-o crăticioară, smântâna cu laptele, apoi, după ce amestecul dă în clocot, toarnă-l peste gălbenușurile mixate cu zahărul. Omogenizează bine și pune castronul deasupra unui vas cu apă care fierbe. Amestecă în permanență, până ce crema se îngroașă. Ia crema de pe foc și adaugă cafeaua, amestecând continuu. Lasă la răcit, apoi pune crema la congelator și amestecă la fiecare 20 de minute, în primele 2 ore, pentru a obține o înghețată cât mai cremoasă. Catalog Auchan pentru săptămâna viitoare informează despre produsele care vor fi disponibile la prețuri promoționale în zilele următoare, la fel ca și catalog Profi.
Sfaturi pentru o înghețată delicioasă și cremoasă
Cel mai important lucru, pentru a obține o înghețată de casă cremoasă și cu o textură cât mai fină, sunt ingredientele. Alege întotdeauna produse de cea mai bună calitate, sănătoase, fără aditivi sau conservanți și folosește mai ales zahăr de cocos sau îndulcitori siguri, care nu au efecte negative asupra sănătății. Pentru înghețata de ciocolată, alege pudră de cacao cu un conținut ridicat de unt de cacao, pentru a obține o compoziție cât mai fină. Catalogul Carrefour plin de oferte promoționale vă informează cu privire la cele mai avantajoase opțiuni pentru achiziționarea produselor alimentare.
Respectă timpul de congelare și metoda cea mai sigură prin care poți obține o înghețată delicioasă și fină. În primele 2-3 ore, este important să scoți compoziția din congelator și să o amesteci bine. Astfel, elimini formarea cristalelor de gheață, iar rezultatul va fi o înghețată cu un gust senzațional și o textură ca de mătase.