Physical Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124
Physical Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124
Pescuitul este una dintre pasiunile cele mai răspândite din România, în special în rândul bărbaţilor, dar nu numai. Totodată, aceasta poate fi considerată şi o pasiune destul de costisitoare deoarece pescarii au nevoie de cel puţin câteva accesorii fără de care nu pot efectua această activitate relaxantă.
Aceste accesorii sunt împărţite pe categorii şi, cu cât pasiunea pentru pescuit este mai mare, cu atât şi investiţiile în astfel de accesorii şi echipamente sunt mai însemnate ca valoare. Prin urmare o trusă minimă pentru un pescar ar trebui să conţină următoarele accesorii:
Undita este echipamentul esenţial pentru a putea merge la pescuit, cel puţin pentru a încerca să prindă un peşte. Deşi cele mai potrivite undite sunt considerate cele dintr-o bucată, acestea sunt destul de greu de transportat şi se găsesc şi mai greu decât variantele lor telescopice, care sunt, probabil, cele mai des întâlnite.
În funcţie de preferinţele individuale şi de gradul de pricepere al fiecărui pescar, aceste echipamente pot fi găsite într-o varietate de forme şi modele. De exemplu, pentru cei care aleg pescuitul staţionar la plută, o vargă simplă este cea mai bună alegere, în timp ce pentru aruncarea la distanţă este nevoie de o lansetă.
Mulineta este un accesoriu care se aplică lansetei pentru a ajuta lansarea firului cu momeală cât mai departe, dar şi pentru a-l strânge mai uşor, în special în cazul în care un peşte a fost prins în cârlig.
Un fir de pescuit rezistent, de care să fie prins cârligul ce are rolul de a agăţa peştele, este foarte important. Pescarii au de ales din două tipuri de fire: monofilament şi multifilament, cel mai folosit tip fiind cel monofilament, din nylon.
Alături de ceea ce reprezintă strictul necesar în materie de echipamente de pescuit, mai există o serie de accesorii foarte utile, care au rolul de a uşura „munca” pescarilor. Printre acestea se găsesc nadele şi momelile, plumbii şi momitoarele, mincioguri şi juvelnice. Totodată, pentru cei mai pasionaţi dintre pescari sau pentru pescarii profesionişti, utilizarea unor bărci pneumatice este mai mult decât utilă, chiar importanta.
În ceea ce priveşte momeală, aceasta se poate găsi deja preparată sau pescarii pot alege să o prepare ei înşişi. În plus, aceştia au la dispoziţie şi o gamă foarte variată de momeli artificiale – voblere, năluci, jiguri, spinnere, linguriţe – care se utilizează în funcţie de ce tip de peşte se pescuieşte. De asemenea, pentru ca momeala să se ducă la adâncime în locul în care a fost lansată de către pescar, dar şi pentru a observa mai uşor când trage peştele, pescarul foloseşte plumbii.