Physical Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124
Physical Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124
O lucrare de termoizolatie este la fel de importantă ca şi lucrarea de hidroizolaţie şi termoizolaţie, fiecare având importante roluri în durabilitatea unei construcţii, dar şi în confortul şi siguranţă proprietarilor. Izolaţia termică reprezintă reducerea transferului de căldură între obiecte de temperaturi diferite.
Aceasta poate fi realizată prin metode sau prin procese special proiectate, precum şi prin diferite materiale. Capacitatea de izolare a unui material este măsura de conductivitate termică, cu cât aceasta este mai mică, cu atât capacitatea de izolaţie este mai mare. Uneori, în inginerie se folosesc alte proprietăţi importante precum densitatea materialelor izolante.
Comparativ cu lucrările de hidroizolatie terase, lucrările de termoizolaţii se caracterizează prin materiale solide cu o conductivitate termică scăzută. O dată cu grosimea izolaţiei, creşte rezistența termică. Concret, menţinerea temperaturilor constante şi fără pierderi prin răcire şi încălzire reduce consumul de energie. Folosirea principiului de mici bule de aer explica principiul de fabricaţie ale materialelor de izolaţie termică, ale căror mărime şi densitate variază de la material la material.
Dacă sunt bine izolate, clădirile sunt eficiente din punct de vedere al consumului de energie, economisind banii proprietarului şi păstrând temperaturile uniforme în întreg spaţiul. De asemenea, o izolaţie bună presupune cheltuieli minime cu întreţinerea şi cu consumul echipamentelor de răcire şi de încălzire. Izolarea termică este permanentă şi reduce amprenta de carbon a unei clădiri.
Cele mai multe materiale izolante termic au şi rolul de a reduce zgomotul şi vibraţiile dintre şi în camerele clădirilor, ducând la crearea unui mediu mai confortabil. Termoizolaţia se alege, aşadar, în funcţie de poziţia stratului de termoizolaţie.
Astfel, structurile de termo-hidroizolatie pot fi clasice, cu strat suport din beton amorsat în prealabill sau cu strat suport din tabla ori din lemn. Prezenţa sapei peste termoizolaţie nu este indicată datorită apariţiei punctului de rouă care duce la măcinarea sau sfărâmarea în timp, devenind astfel un suport instabil şi nesănătos pentru hidroizolaţia aplicată ulterior. Grosimea prea mare a sapei duce la anularea efectului termoizolant.
Izolaţia fonică reprezintă orice mijloc de reducere a presiunii sunetului în raport sursă şi receptor. Există, aşadar, mai multe abordări pentru reducerea sunetului, folosind bariere de zgomot, materiale cu densităţi diferite şi nu numai. Cele mai multe vibraţii trec prin cărămidă, prin tâmplărie şi prin alte elemente structurale solide. Folosirea materialelor de înaltă densitate este eficace împotriva transmiterii vibraţiilor.
Izolarea fonică reprezintă ruperea legăturii dintre camera ce conţine sursa de zgomot şi lumea exterioară sau invers. Izolaţia fonică are ca şi principal scop reducerea sau eliminarea efectelor zgomotului exterior.
Un proiect de izolaţie fonică include o mulţime de componente ce determina costul total, fiind extrem de important pentru confortul şi siguranța locatarilor. Materialele de izolaţii acustice sunt folosite pentru a oferi o izolare fonică perfectă a pereţilor, a pardoselii şi a tavanelor cu rezultate uimitoare.