Physical Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124
Physical Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124
Trecerea de la alăptare la biberon este un proces destul de dificil și este plin de încercări și greșeli. Necesită dezvoltarea unei tehnici individuale adaptate nevoilor copilului tău. Iată greșelile pe care ar trebui să le eviți pentru a-l putea face pe cel mic să se simtă întotdeauna bine.
Prima provocare este alegerea sticlei potrivite. Părinții sunt deseori, în mod inutil, ghidați de aspectul său, alegând accesorii colorate, decorative, fără a fi atenți la materialul din care este făcut. Multe dintre ele conțin bisfenol A (BPA), care dăunează sănătății bebelușului. Poate induce, printre altele, obezitate sau hiperactivitate. Produsele fără BPA sunt marcate special, de obicei pe fundul sticlei.
Laptele natural conține amestecul perfect de nutrienți pentru bebelușul tău – proteine, carbohidrați sau grăsimi necesare unei dezvoltări adecvate. Când alăptezi, nu trebuie să îți faci griji că pierzi una dintre ele. Când utilizezi lapte praf Humana, acordă atenție menținerii proporțiilor corecte. Amintește-ți că trebuie să urmezi întotdeauna instrucțiunile de pe ambalaj. Unii părinți consideră că porția preparată în acest fel este, de exemplu, prea subțire și adaugă pulbere. Totuși, acest lucru nu este adecvat. Cantitatea sa a fost dezvoltată în așa fel încât să ofere copilului mic tot ce are nevoie.
Fluxul de lapte din sticlă trebuie ținut sub control. O gaură prea mare în tetină va face imposibil pentru bebeluș să controleze cantitatea care îi intră în gură, ceea ce poate avea efecte periculoase asupra sănătății copilului. Mecanismul hrănirii cu biberonul trebuie să fie similar cu cel al alăptării – laptele trebuie furnizat numai în timp ce bebelușul suge.
Puțini oameni știu că acest lucru ucide vitaminele și mineralele care se găsesc în alimentele naturale. Dacă vrei să îi dai bebelușului tău lapte cald, folosește o oală tradițională. Cu toate acestea, nu îl aduce la fierbere și agită ușor sticla înainte de servire.
Chiar dacă bebelușul tău prinde foarte abil, nu ar trebui să-i dai sticla și să-l lași să mănânce singur. căci se poate sufoca. De asemenea, medicii sfătuiesc să nu lași copilul să adoarmă cu o sticlă în gură, deoarece s-a dovedit că îi dăunează gingiilor și dinților.
Unele mame au tendința de a-și trezi bebelușii din somn profund pentru a-i hrăni atunci când este timpul să facă acest lucru. Programarea este importantă, dar nu uita că nu de fiecare dată când copilul plânge, înseamnă că îi este foame. Motivul poate fi complet diferit, iar hrănirea prea frecventă poate duce la supraalimentare și poate provoca, de exemplu, indigestie.
Amintește-ți că bebelușul tău nu vrea întotdeauna o porție predeterminată de lapte, așa că nu încerca să-l hrănești cu orice preț până când sticla este goală. O soluție mult mai sănătoasă este să-l lași să mănânce mai puțin, dar mai des. În caz contrar, îl expui la probleme de stomac. Nu este recomandat să reîncălzești restul alimentelor. Când bebelușului i se face foame din nou, cel mai bine este să pregătești un amestec proaspăt.